Поставки Javelin: в Україні розповіли, яку ще серйозну військову допомогу можна отримати від США

Надання ЗСУ Javelin наближає перетворення України в повноцінного союзника США, що відкриє двері для іншої американської зброї.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів глава Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння, військовий експерт Валентин Бадрак.

Також, за його інформацією, Україна в найближчому майбутньому повинна отримати допомогу для військово-морських сил, зокрема катери, а також американські системи виявлення.

"Україна повинна постаратися використовувати ситуацію для того, щоб перейти до іншої якості співпраці. Наприклад, отримувати американські технології для наших компаній, які будуть спільно створювати озброєння. До речі, американцям це дуже цікаво, тому що робоча сила в Україні дешева, і такі проекти були б дуже рентабельні. Якщо брати з далеким прицілом, для України було б правильно домогтися ситуації, як в Польщі, щоб на території України була розміщена американська база, яка була б захищена американськими системами Patriot. Якби таке сталося, це було б дуже серйозно", - розповів Бадрак.

"Javelin створили передумову переходу України зі стану партнера в стан союзника", - зробив висновок він.

Детальніше читайте в інтерв'ю Валентина Бадрака на "Апострофі" - Путінська Росія завершила цикл підготовки до великої війни - військовий експерт.