RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

На 20-30 років або назавжди: відомий журналіст дав тривожний прогноз по окупації Донбасу

Журналіст Денис Казанський вважає, що на даний момент присутні всі ознаки того, що окупований Донбас може не повернутися назад в Україну.

Про це він заявив в інтерв'ю для "Апострофа".

"Це наша територія, там живуть наші громадяни, тож не можна про це не говорити. Але я не вірю, що найближчим часом щось зміниться. Немає жодних ознак того, що ці території повертаються до України. Є ознаки зворотного процесу: вони відрізають мобільний зв'язок, будують власні водогони, лінії електропередач з Росією. Триває підготовка до того, щоб ці території не повернулися назад до України – це розлучення за прикладом Придністров’я, на 20-30 років чи назавжди, поки що ми не знаємо цього", - сказав Казанський.

Він підкреслив, що стає все менше і менше речей, які пов'язують ОРДЛО з рештою частиною України.

"Мені не хочеться висувати якихось ура-патріотичних гасел, і, судячи з того, що я бачу, відбувається віддалення цих територій, дрейф у інший бік, не в бік України. Підприємства зав’язані на російські економічні ланцюжки, це контролюється Курченком, "Внешторгсервисом", який все віджав і далі просто заробляє на тому, що лишилося, хоч це й не надто рентабельно. Оскільки зв’язки з українською стороною зруйновані, ця територія дезінтегрується, залишається все менше й менше речей, які пов’язують її з Україною", - підсумував журналіст.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Війна на Донбасі припиниться лише за однієї умови - Денис Казанський