RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

На Заході пояснили, як ефективно використовувати Javelin проти військ Росії на Донбасі

Протитанкові ракетні комплекси Javelin можуть вплинути на розклад сил на Донбасі тільки якщо українська армія правильно ними розпорядитися.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив британський полковник, військовий експерт Глен Грант.

"Якщо ви говорите про протитанкові ракети Javelin, така зброя доволі складна у застосуванні. Потрібно навчити бійців використовувати її правильно. Якщо ракети просто роздати, ворог знатиме про це і зможе оминути. Тому треба впевнитися, що вони в підрозділі, який може швидко пересуватися полем бою. Щоб від них була якась користь, якщо Росія вирішить масово використати танки (чого зараз немає). Тому що не матиме сенсу, якщо ви їх розповсюдите і кожен батальйон матиме один, два чи три, а росіяни кинуть в одному напрямку 60 танків – один, два чи три Javelin не матимуть жодного значення", - каже полковник.

Він зазначив, що українська армія повинна підвищувати рівень своєї підготовки:

"Якщо ви підвищуєте якість зброї, має підвищуватися також і якість підготовки, командування і управління, тактичного мислення. Це коли ви маєте справді хороший автомобіль: якщо додати до нього шини для "Формули-1", краще не стане. Насправді, може бути навіть гірше".

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Путін втягнув Україну в дуже кепську гру - автор гучної статті про ЗСУ та загрозу великої війни з Росією