RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Потрібно готуватися до жорстких кроків: Україні дали пораду з приводу затоплення Чорноморського флоту РФ

Україна повинна підготуватися до спроби знищення російського Чорноморського флоту у випадку російського вторгнення.

Про це розповів "Апострофу" британський полковник Глен Грант, який раніше працював радником в Міністерстві оборони України і є автором резонансної статті про проблеми в українській армії.

"Військово-морські сили як структуру треба сприймати вкрай серйозно. Ви вже втратили свій головний порт і нафтові свердловини, тобто більшу частину національного надбання. І ваша вразливість з моря більше, ніж де-небудь. Хоча ні, вона така ж значна, як і з будь-якої іншої сторони. Тому флот треба сприймати серйозно. Його також потрібно активізувати стратегічно, обдумуючи ці речі. як я вже неодноразово говорив, можна досягати цілей і не маючи крейсерів. Вам просто потрібно поглянути, як іранці атакували американські лінкори на малих човнах, щоб зрозуміти, що основне - це інновації. Але найважливіше, щоб Військово-морські сили почали планувати, що і як вони можуть зробити, якщо доведеться. Тому що це планування змушує людей думати, а це дуже потрібно", - розповів він .

Грант додав, що Україна повинна бути готова до "безжалісним" кроків в разі війни.

"Коли до цього можна вдатися? Коли Росія нападе на вас. Вибачте, але в питанні російського Чорноморського флоту треба бути готовим до безжальним кроків. Ви не можете продовжувати дозволяти Росії відкушувати у вас шматки, не забираючи нічого натомість", - пояснив він.

Детальніше читайте в інтерв'ю Глена Гранта "Апострофу" Україна повинна бути готова, що Путін розширить війну за межі Донбасу.