RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Йде підготовка: з'явився тривожний прогноз по війні в Україні

Найближчим часом Росія навряд чи почне новий виток агресії проти України, але цього не можна виключати в майбутньому.

Про це "Апострофу" заявив голова правління фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко.

"Дуже важлива також готовність міжнародного співтовариства реагувати. Поки вона вимірюється готовністю американського істеблішменту тиснути на РФ. Зараз ця готовність настільки висока, що вони переконали навіть свого президента змінити думку і не шукати способу помиритися з Росією. Поки цей фактор буде грати на стороні України, але він не обов'язково буде залишатись протягом наступних двох років. Однак поки можна сказати, що в найближчій перспективі не варто очікувати повномасштабної війни і збільшення російської агресії. Тому дуже багато світові аналітики говорять про перспективу нового широкомасштабного конфлікту протягом двох років", - сказав дипломат.

За його словами, на даний момент світові держави ведуть приготування до можливого глобального конфлікту.

"Ніхто не знає, що це може бути, він не обов'язково виникне в Україні. Це може бути, наприклад, Північна Корея. Тоді це буде війна, в яку будуть втягнуті дуже багато держав, до того ж з високою ймовірністю переступити психологічний поріг незастосування ядерної зброї. Це може бути Сирія, а може бути і Україна. Можливі регіональний конфлікт високої інтенсивності, світова війна різної інтенсивності, але тенденції полягають у тому, що суперечності загострюються. Це відбувається на Далекому Сході, на Близькому Сході, між Україною і Росією, між США і Росією, крім того, ми бачимо, що великі світові гравці ведуть військові приготування. Це і дає підстави аналітикам говорити про високу ймовірність виникнення нового великого масштабного конфлікту", - говорить Яременко.

Він підкреслив, що Україна є лише однією з потенційних арен для початку глобального конфлікту.

"Ми - одна з гарячих точок на планеті, яка має дуже високий потенціал перерости у світову війну. Але не факт, що ми будемо в центрі уваги - таких точок може бути багато. Наприклад, проблема Північної Кореї може абсолютно змінити баланс сил. Тому нам не подаровано увагу світу, за нього доведеться боротися. І частково уваги цього доведеться добиватися у сферах, де українська влада найменше цього хотіла б - це і боротьба з корупцією, і економічні реформи. Потрібно бути старанним учнем там, де нас хочуть вчити, щоб забезпечити прихильне ставлення у питаннях, які світ не дуже хотів би втручатися. Наприклад, у таких, як війна з Росією", - констатує експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Світова війна може початися в Україні, але гарячих точок ще багато – дипломат