RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Миротворці на Донбасі: у Клімкіна зробили важливу заяву щодо участі Білорусі

Участь Білорусі в миротворчій місії ООН на Донбасі неможлива.

Про це в ефірі 5 каналу заявила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.

Участь білоруських миротворців в місії неможливо через те, що Білорусь є членом Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) - військово-політичного блоку, який очолює Росія.

"Наскільки я знаю, Білорусь не вийшла з ОДКБ і є членом цієї організації. А якщо ми виключаємо НАТО, то цілком логічно, щоб країни ОДКБ також не брали участь у місії", - заявила Зеркаль.

Дипломат додала, що Україна не має наміру погоджуватися на умови Росії з приводу переговорів з терористичними формуваннями "ДНР" і "ЛНР".

"Вони постійно намагаються просувати ідею, що ми повинні вести всі діалоги з угрупованнями ЛНР і ДНР. Зрозуміло, що ЛНР і ДНР не є стороною конфлікту. Це зрозуміло не тільки нам, а всім нашим західним партнерам", - заявила Зеркаль.

За словами заступника міністра, Україна наполягає на поетапному розміщенні миротворчого контингенту. При цьому важливим моментом є поява миротворців на кордоні України з РФ.

Нагадаємо, глава МЗС Білорусі Володимир Макей заявив про готовність Білорусі відправити своїх миротворців на Донбас, якщо на це погодяться всі сторони конфлікту.

Раніше Георгій Тука заявив, що участь союзників Росії в миротворчій місії на Донбасі не буде мати негативних наслідків для України.