RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Чому і на які поступки щодо Донбасу готовий Путін: відомий політолог дав пояснення

Кремль розглядає можливість поступового виходу з Донбасу заради запобігання новим санкціям США.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

"Я якраз сьогодні (розмова відбулася пізно увечері в п'ятницю, 2 березня, - "Апостроф") слухав виступ [спецпредставника Дерджепу США щодо України] Курта Волкера, який каже, що погрози погрозами, але Москва говорить про можливість поступового відходу з Донбасу. Наприклад, під час прес-конференції з австрійським канцлером Путін говорив про можливість розміщення миротворців ООН на всій території "Лугандонії" (окупованих районів Донецької і Луганської областей, - "Апостроф")", - зазначив він.

За словами політолога, російське керівництво намагається всіма силами запобігти новим санкції і публікацію інформації про активи близьких до Кремля олігархів. При цьому президент РФ Володимир Путін одночасно застосовує ядерний шантаж і демонструє готовність до поступок.

"Це теж можна пояснити, тому що будь-якою ціною треба запобігти тим санкціям, що були відкладені – заморожуванню та конфіскації активів російських олігархів і кремлівської еліти. Якимось чином їм вдалося переконати Трампа і Тіллерсона засекретити цю інформацію, яка буде катастрофічною для них. Вони намагаються будь-якими засобами призупинити оприлюднення цієї інформації. І тут вони застосовують цілу комбінацію засобів – як шантаж, так і демонстрацію готовності до конструктиву щодо Донбасу", - пояснив Піонтковський.

Детальніше читайте в інтерв'ю на "Апострофі" - Путін скаженіє, ще один план Кремля щодо України провалився - Андрій Піонтковський.