RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Не обійшлося без України: розвідники з США назвали головні причини серйозної кризи в Росії

Одним з криз, з якими зіткнулася політична еліта Росії, є демографічні зміни, зокрема, зниження чисельності етнічного російського населення і зростання числа мусульман, а також поява порівняно незалежно мислячого молодого покоління.

Про це йдеться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

"Суспільне невдоволення, що вилилося в акції протесту на російських вулицях, є глибоким, але Кремль намагається вирішити цю проблему. Москва стикається з демографічними змінами, включаючи зниження чисельності етнічного російського населення і зростання кількості мусульман, що призвело до посилення соціальної напруженості. Зміна поколінь – ще один фактор життя сучасної Росії. Майже третина росіян народилися після розпаду Радянського Союзу, а покоління, яке наразі досягло повноліття, не знає жодного національного лідера, окрім Путіна. Нове покоління живе у відносно процвітаючій та стабільній Росії. Вмілі користувачі соціальних мереж, вони мають доступ до інформації та новин поза державними системами обміну повідомленнями. Юні росіяни, охочі змінити політичну систему, все частіше виходять на протести. Тим самим нинішні демонстрації відрізняються від попередніх, учасники яких були значно старші", - пишуть американські аналітики.

Іншою проблемою Кремля є застій російської економіки, посилений щодо безуспішними військовими кампаніями на сході України і в Сирії.

"Росія впала в рецесію у період між 2014 і 2017 роками через низькі ціни на нафту, західні санкції та зниження промислового виробництва. У відповідь Москва спочатку підігріла націоналістичні настрої, окупувавши Крим, відправивши військових на Схід України в 2014 році та почавши військову інтервенцію в Сирію в 2015-му. Оскільки останні дві військові кампанії затягуються, не принісши якихось відчутних результатів, дехто в Росії все частіше висловлює несхвалення щодо іноземних авантюр, вимагаючи замість цього розібратися з послабленою економікою. Низький рівень життя, пенсії та зарплати є головною турботою переважної частини електорату. Зростання бідності досягло найвищого рівня з 1998 року, і 5 мільйонів росіян за останні три роки опинилися за межею бідності. Половина громадян країни також зіткнулася зі скороченням заробітної плати або із затримками у виплатах, а пенсіонери стали турбуватися після того, як Кремль запустив руку в пенсійний фонд", - підкреслили в Stratfor.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": В Путіна проблеми, три людини готові кинути йому виклик - приватна розвідка США