Стало відомо, хто зайняв пост командувача Об'єднаними силами на Донбасі

Президент України Петро Порошенко призначив на посаду командувача Об'єднаних сил на Донбасі генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

Про це Порошенко повідомив в ході свого візиту на Донбас, передає "Інтерфакс-Україна".

"За моєю ініціативою Верховна Рада прийняла закон про реінтеграції Донбасу. Цим документом створена нова правова основа для відсічі ворожої агресії на Донбасі, а в перспективі – і для відновлення територіальної цілісності України. Формат антитерористичної операції буде змінено на операцію Об'єднаних сил. Керівництво силами та засобами ЗСУ та інших військових формувань і правоохоронних органів покладатись на командувача об'єднаних сил. На цю посаду я вирішив призначити генерал-лейтенанта Сергія Наєва", - заявив президент України.

Він додав, що поставив перед Наєваим завдання по зміцненню українських збройних сил настільки, щоб "вони були не тільки обороноздатними, але й здатними звільнити окуповані території".

Нагадаємо, 7 березня Сергій Наєв був призначений заступником начальника Генштабу ЗСУ. До цього він обіймав посаду першого заступника командувача Сухопутних військ.

Детальніше про офіційне завершення АТО і нової операції на Донбасі читайте в матеріалі "Апостроф": Кінець АТО: як тепер Україна воюватиме на Донбасі