RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Пентагоні визнали, що Росія зробила з України полігон для випробування нового озброєння

Російська Федерація перетворила Україну на полігон для випробування новітніх озброєнь.

Про це заявив заступник глави Пентагону з питань міжнародної безпеки Роберт Карем, повідомляє "Сегодня".

За його словами, Росія продовжує підтримувати бойовиків на Донбасі, озброюючи їх.

"Росія окупувала Крим, продовжує поглиблювати кризу на Донбасі, але ми не можемо сприймати це як доконаний факт. Ми не можемо миритися з анексією української території Росією, ми не можемо дозволити Росії продовжити дестабілізацію ситуації в Україні... Україна використовується як якась лабораторія для випробування нових видів зброї і кіберзасобів. Росія продовжує озброювати, готувати, фінансувати бойовиків, які продовжують конфлікт на Донбасі, порушуючи міжнародні домовленості, які повинні захистити стабільність у світі", - заявив Карем.

У той же час він похвалив українських військових, які протистоять ворогові, і звинуватив росіян у порушенні домовленостей щодо Донбасу. Він уточнив, що американці підтримують введення миротворців в регіон.

"США і партнери будуть і надалі чинити тиск на Росію, щоб вона виконувала Мінські домовленості... Поки це не буде зроблено - санкції проти Росії збережуться. Санкції, пов'язані з Кримом, залишатимуться (діючими) до тих пір, поки Крим залишиться анексований Росією", - підкреслив заступник голови Пентагону.

Також Карем нагадав, що США виступають проти "Північного потоку-2", який, на його думку, Росія використовує в якості зброї проти України, і підриває енергетичну безпеку в Європі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі нагадали відео потужного артобстрілу росіянами Донбасу.