RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Сподіватися на них не варто: Україні зробили важливе зауваження з приводу перемовин Волкера з Сурковим щодо Донбасу

Немає значних підстав сподіватися на перемовини між спецпредставником Держдепу США Куртом Волкером і помічником президента РФ Владиславом Сурковим з питання Донбасу.

Про це експерт з питань безпеки, генерал-лейтенант Василь Богдан розповів "Апострофу".

Експерт висловився про важливість позиції ЄС з питання конфлікту на Донбасі. "Курт Волкер заявив, що ЄС зі свого боку теж повинен здійснювати всі заходи щодо посилення санкцій відносно Росії. І, до речі, міністр закордонних справ Литви [Лінас Лінкявічюс] заявив, що санкції Євросоюзу будуть продовжуватися не на півроку, а на рік, оскільки Росія не йде назустріч як у виконанні Мінських домовленостей, так і в зниженні ескалації на східному фронті", - зауважив він.

У той же час, США з одного боку тисне санкціями, а з іншого, - залишає двері переговорів відкритою для Росії в надії на "вмонтування у міжнародне правове поле".

Перемовини ж між Волкером і Сурковим, які недавно були поставлені на паузу, особливо важливі тим, що тримають проблему війни на Донбасі у світовому інформаційному полі і турбують Росію відповідним чином.

"Але сподіватися на них особливо не потрібно, тому що для цього немає значних підстав. Найголовніше, що ця місія буде мати результат тоді, коли там буде третя сторона, якою є Україна. Бо всі переговори, які ведуться без України, мають ризик сепаратних домовленостей і того, що українські інтереси не будуть враховані в повній мірі. Тому що вже були приклади, коли нас примушували до компромісів, які можуть пропонуватися тільки переможеній країні", - резюмував Шерр.

Більше про те, чому Путін не піде на ескалацію, читайте в матеріалі "Апострофа" - У Кремлі паніка: чого чекати від Путіна на Донбасі.