RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Новинський розповів про позицію патріарха Варфоломія щодо української автокефалії

Народний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський заявив, що патріарх Варфоломій підтримує тільки канонічну церкву в Україні.

Про це політик розповів в коментарі "Подробностям".

"Коли нам говорять, що є вже практична домовленість з патріархом Варфоломієм і що він ось-ось має видати якісь документи на визнання церкви, - це не відповідає дійсності", - сказав Новинський.

Політик стверджує, що в 2016 році під час проведення Всеправославної наради в Швейцарії, де були присутні представники всіх православних церков світу, у патріарха Варфоломія запитували про його ставлення до ситуації в Україні і той відповів: "Я підтримував і підтримую канонічну церкву в Україні і ніколи не піду на визнання розкольників".

У прес-службі УПЦ МП, коментуючи рішення Синоду під головуванням патріарха Варфоломія почати консультації з православними церквами щодо надання автокефалії Українській православній церкві, заявили, що Константинопольський патріархат "не зробить кроків, які б завадили єдності церкви".

В УПЦ МП також заявили: "...Якщо йтиметься про українську автокефалію, то це питання не може бути розглянуте без участі Української православної церкви як єдиної канонічної церкви України".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика Тема: Религия и церковь
Теги: