Названо головні причини, чому Захід не буде розвалювати Росію

Повний розвал Росії не зіграє на руку Заходу, так як загрожує появою нових численних збройних конфліктів і кардинальною зміною положення в світі.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" озвучив військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

"А тепер давайте рахувати реальні варіанти для Заходу. Знищити Росію в ядерній війні? Нереально. Загине все людство. Демократизувати Росію? Вони намагалися демократизувати, кинули туди десятки мільярдів доларів на демократизацію (починаючи від "ніжок Буша"), підтримували демократичні інститути. Але Росія - це все одно імперія, яка лізе і воює", - говорить він.

При цьому Арестович також зазначає, що позбавлення Росії ядерної зброї і ослаблення цієї країни призведе до серйозних змін в геополітиці та до нових воєн.

"Позбавити її ядерної зброї або істотно ослабити? Це значить різкий підйом Китаю. І знову різко зміниться становище в світі, чого не хоче Захід і до чого він не готовий. Розвалити Росію? Це 20 кадирових зі зброєю, які сваряться між собою", - вважає експерт.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі": Захід не буде знищувати Росію, там зрозуміли, що з нею робити – військовий експерт.