RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Про розвал Росії мова не йде: розкрита стратегія Заходу щодо стримування Путіна

Країни Заходу не готові прийняти жодного з варіантів вирішення проблеми з Росією, і тому поки лише стримують агресію Кремля.

Про це військовий експерт і блогер Олексій Арестович розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Захід знаходиться в пастці. Захід входить у той же період, в який колективна Європа входила в 16 столітті, коли була Реформація. Йому потрібно глобально перебудуватися на новий технологічний уклад, повністю поміняти систему виробництва, управління тощо. Вони вперше до цього свідомо йдуть і хочуть виконати це завдання з меншими витратами, тому що століття релігійних, промислових або колоніальних воєн нікому не потрібні на Заході", - зазначив Арестович.

Він нагадав, як в 1990-их роках Росію прийняли до "Великої вісімки" і "двадцятки" і почали всерйоз з нею розмовляти як з демократичною країною, однак, після приходу до влади Володимира Путіна РФ знову почала проявляти "імперські претензії".

Експерт прорахував реальні варіанти для країн Заходу вирішити проблему агресії Кремля: "Знищити Росію в ядерній війні? Нереально. Загине все людство. Демократизувати Росію? Вони намагалися демократизувати, кинули туди десятки мільярдів доларів на демократизацію (починаючи від "ніжок Буша"), підтримували демократичні інститути. Але Росія – це все одно імперія, яка лізе і воює. Позбавити її ядерної зброї або істотно ослабити? Це означає різкий підйом Китаю. І знову різко зміниться становище в світі, чого не хоче Захід і до чого він не готовий. Розвалити Росію? Це 20 кадирових зі зброєю, які сваряться між собою".

Так, за його словами, не існує жодного прийнятного варіанту дій щодо Росії.

"Росія пре вперед, Путін намагається відігратися за поразку у Холодній війні, а Захід грає на контрходах. Вони окреслили подумки коло, за яке Росія не повинна зайти. Як тільки заходить – вони б'ють її. То санкціями, то "Томагавками" ставлять на місце і не пускають далі", - резюмував Арестович.

Більше про перспективи війни Путіна з західним світом читайте в матеріалі "Апострофа": Захід не буде знищувати Росію, там зрозуміли, що з нею робити - військовий експерт.