RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Такі речі неприпустимі: на Заході зробили серйозні закиди на адресу української влади

В Україні спостерігається кампанія по дискредитації громадських організацій, а влада по суті мстить антикорупційним активістам.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів директор українського представництва Freedom House Метью Шааф.

За його словами, українська влада реагує на зауваження з приводу порушень прав людини, однак це не відповідає загрозам.

"Коли, наприклад, кинули гранату біля видання, винних так і не знайшли. Я б сказав, що потрібна реакція на найвищому рівні: коли порушення тривають, потрібен чіткий і ясний сигнал від найбільш високопоставлених осіб про те, що подібні речі неприпустимі в нашій країні. Тому мені здається, що необхідні заходи повинні вживатися як на місцевому, найнижчому, так і на національному рівнях", - пояснює Шааф.

Також він зазначає, що в Україні спостерігається негативна тенденція щодо активістів, завдяки яким в країні почали відбуватися зміни.

"Список змін, в яких цивільне суспільство відігравало вирішальну роль, дуже довгий. Саме завдяки його активності в антикорупційній сфері ми спостерігаємо негативну реакцію з боку осіб, які вважають звітність перед суспільством порушенням своїх прав. Тепер вони зобов'язали самих активістів звітувати перед суспільством. Ясно, що це помста. Про це навіть говорять вголос", - говорить Шааф, додаючи, що обов'язкове декларування громадськими активістами свого майна є тиском на неурядові організації.

Крім того, про антикорупційні організації поширюються неправдиві відомості про те, що вони діють не в інтересах України.

"Зафіксовані випадки насильства щодо активістів, наприклад, низка нападів недавно трапилась в Рівному. У минулому році дуже жорстоко побили антикорупціонера в Харкові. Таких випадків, на жаль, чимало, і ми пов'язуємо це зі спробою підірвати повагу до громадянських організацій та активістів", - резюмує Шааф.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі": Влада мститься борцям з корупцією, є випадки насильства – глава Freedom House в Україні.