RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Названо умови повернення Україною контролю над Донбасом

Відомий український музикант, лідер групи "Тартак", Сашко Положинський впевнений, що повернення Україною контролю над Донбасом в короткостроковій перспективі можливо при збігу ряду внутрішніх і зовнішніх факторів.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апостроф. Лайм".

"Це, перш за все, внутрішні обставини. Має бути нарешті влада, яка дійсно прагне, щоб Україна повернула втрачені території, щоб Україна набралася внутрішньої сили – суспільної, економічної, військової. Для цього треба, щоб принципово нові люди прийшли в політику. Шанс дуже невеликий, звичайно, але є. І поки він лишається, у нього можна вірити, його можна розглядати", - говорить Положинський.

При цьому він не заперечує важливу роль зовнішніх обставин - допомоги союзників і ослаблення супротивника.

"Крім того, дуже би сильно посприяли зовнішні фактори. По-перше, правильна цілеспрямована допомога – не тільки матеріальна, але й моральна, політична – з боку наших потенційних союзників. По-друге, треба, щоб вороги втратили свою міць в багатьох аспектах. Це теж дасть нам можливість на повернення таких територій", - упевнений Положинський.

Також музикант вважає, що у питанні повернення територій допоможе сильна економіка.

"Можливо, не одразу, але відчуття різниці й якості життя може стати хорошим союзником для майбутнього повернення території. Навіть зараз мені здається, якби Україна спромоглася здійснити за ці чотири роки, поки іде війна, дуже помітний якісний стрибок у рівні життя, в розвитку економіки, в забезпеченні головних потреб, прагнень своїх громадян, щоб просто можна було відчути різницю неозброєним оком, тоді нам і про повернення територій можна було би говорити значно простіше", - припускає він.

Важливим фактором для повернення окупованих територій Положинський вважає боєздатну і сучасну армію, а також готовність населення брати участь в боротьбі за країну.

"Кожен повинен відчувати свою відповідальність за долю країни, не очікувати, що хтось зробить все за нас, а ми тільки прийдемо на все готовеньке. Усвідомлюючи себе частиною держави, частиною суспільства, ти тим самим починаєш розуміти багато інших речей і змінювати своє ставлення до них. І ти вже не сприймаєш владу як щось, що вище за тебе. Навпаки, ти сприймаєш владу і державу як те, що поряд з тобою, що існує для тебе, для забезпечення твоїх інтересів. І ти по-інакшому формулюєш свої вимоги до влади", - резюмує він.

Також читайте повний текст інтерв'ю на "Апостроф. Лайм": Україна зможе незабаром повернути Донбас за кількох умов - Олександр Положинський.