RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

Всі новини

На Заході назвали два сценарії майбутнього України

Якщо Україна піде по шляху демократії, то їй навіть вдасться змінити долю Росії, а в іншому випадку - лише зміцнити її вплив на пострадянському просторі.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів відомий американський журналіст Девід Сеттер.

"Україна відіграє дуже важливу роль. Якщо Україна зможе розвиватися в напрямку демократії і верховенства права, якщо зможе подолати корупцію і стати процвітаючою країною, тоді вона стане свого роду магнітом для Росії і зможе дуже сильно вплинути на її долю. Якщо, навпаки, Україна не зможе перемогти корупцію, якщо там будуть нестабільність і беззаконня, це дискредитує все, що було зроблено в 2014 році, і допоможе Росії зміцнити владу і її силу на пострадянському просторі", - спрогнозував він.

При цьому Сеттер висловив надію, що другого варіанта розвитку подій Україні вдасться уникнути.

"Я сподіваюся, природно, що цього не буде. Але поки відповісти на це питання складно. Чимало було зроблено в боротьбі з корупцією, але проблема залишається. Не були розслідувані події 2014 року, коли снайпери вбивали людей в Києві - ми не знаємо, хто стріляв і що сталося насправді. Є багато інших питань, на які ми не маємо відповідей. Але все-таки Україна - відкрита країна, особливо в порівнянні з Росією. І відкрита до Заходу. Населення України талановито і здатне на багато ... Тому я б вважав за краще зберігати оптимізм і принаймні сподіваюсь, що все буде добре", - сказав письменник.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Україна сильно вплине на долю Росії, але є і поганий сценарій - західний експерт.