RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

В Ізраїлі розповіли про те, яка країна може спробувати дістати ракетами Європу

Іран розробляє балістичні ракети дальньої дії, які можуть долетіти до Європи.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Ізраїлю в Україні Еліа Білоцерківський.

Дипломат пояснив, що останнім часом в Ізраїлі стали відчувати серйозну загрозу Ірану, лідери якого відкрито висловлюються про мету знищення Ізраїлю. Крім того, з'ясувалося, що ядерна програма Ірану передбачає секретні розробки ядерної бомби і балістичних ракет далекого прямування, які зможуть долетіти як до Ізраїлю, так і до країн Європи. Крім іншого, Іран відкрито підтримує терористів, зокрема, - угруповання "Хезболла".

"Отож, все це створює для нас дуже велику загрозу. Я б навіть сказав екзистенціальну загрозу. Ізраїль – маленька країна, це, скажімо, практично як Черкаська область. У нас немає стратегічної глибини. І коли якийсь регіон знаходиться під загрозою іранських ракет – це дуже серйозно для всієї країни", - підкреслив Білоцерківський.

За його словами, Іран зараз зміцнює свої позиції в Сирії, перевозить туди ракети, зводить нові бази.

"Ми завжди готові до різних агресивних заходів. Минуло вже більше 20 років, але тим не менш ми пам'ятаємо, що саме Іран стояв за вибухом в ізраїльському посольстві в Аргентині у 1994 році, за вибухом у єврейському культурному центрі в Аргентині. Знову-таки, Іран підтримує "Хезболла", яка раз у раз проводить терористичні акти проти Ізраїлю, підтримує ХАМАС. Але у нас немає в принципі ніякого конфлікту з Іраном. У нас немає жодних територіальних чи будь-яких інших питань. У нас велика єврейська громада, яка приїхала з Ірану до Ізраїлю, і там так само. Ми не бачимо причин цієї поведінки. Тим не менш у Ірану є жорстка ідеологічна позиція стосовно Ізраїлю. На жаль, ця позиція штовхає і нас на дії у відповідь, адже нам потрібно захищати свою країну", - резюмував посол.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Іран створює ракети, які можуть дістати Європу, загроза серйозна - посол Ізраїлю в Україні.