RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Джерела розповіли, чи вийде у Порошенка отримати контроль над новим важливим органом

Законопроекти про створення Національного бюро фінансової безпеки все ж дійдуть до розгляду у Верховній Раді України.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловили парламентарії.

Один з нардепів стверджує, що на даний момент в Раді немає голосів за законопроект №8157 представниці БПП Ніни Южаніної, оскільки документ не передбачає ліквідацію економічних відділів СБУ, поліції і прокуратури.

"Проблема в тому, що повинен бути один орган, який цим займається. А щодо цього законопроекту у СБУ залишаються функції економічного контролю. Ось коли буде документ без цих моментів, тоді він знайде підтримку з боку парламентаріїв", - підкреслив він.

"Народний фронт" не хоче давати розширені повноваження президенту, тим більше перед виборами. Вся проблема в тому, що ініціатива - президентська, хоча і була внесена Южаніною, а також в тому, що вона сама і хоче очолити це відомство, - додало джерело.

У той же час, більшість з опитаних "Апострофом" парламентаріїв вважають, що всі три законопроекти будуть розглянуті в Раді.

"Одна із стратегій зараз - це протягнути президентський законопроект, зібрати голоси, внести пакетним голосуванням з іншими питаннями і під шумок його прийняти. Інша стратегія - винести всі три (законопроекти) в зал на голосування, а після відправити їх до комітету на доопрацювання, створити робочу групу. Хоча тоді потрібно буде погодитися з якимись положеннями в альтернативних законопроектах, а Южаніна на це не піде", - висловився один з нардепів.

Більше про спроби влади створити новий орган читайте в матеріалі "Апострофа" - Порошенко вирішив розширити свою владу перед виборами: що з цього вийде.