RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

​Тимошенко вимагає від уряду забезпечити всіх інсулінозалежних безкоштовними препаратами

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко звернулася до прем’єр-міністра України з вимогою забезпечити фінансування програми із забезпечення безкоштовним інсуліном хворих на цукровий діабет.

«До мене почали масово надходити звернення щодо проблем із видачею безкоштовних препаратів інсуліну з усіх регіонів України. В окремих областях люди змушені доплачувати певний відсоток за препарати, в інших – хворих лякають, що скоро безкоштовного інсуліну не буде взагалі», – зазначила Тимошенко.

Політик нагадала, що на цукровий діабет хворіють понад мільйон українців, з них понад 200 тисяч осіб мають інсулінозалежний тип хвороби, тобто потребують постійних, безперебійних ін’єкцій препарата. За її словами, держава зобов’язалася забезпечувати інсуліном усіх, хто його потребує, але програма виконується не в повному обсязі.

photo by Alexander Prokopenko

«За моєю інформацією, цього року, наприклад, місту Рівне надали фінансування менше, ніж на половину. Наразі там забезпечують видачу ліків, але скоро аптеки припинять видавати інсулін в борг. У Києві люди змушені доплачувати за препарати на рівні 10% від їх вартості, хоча раніше інсулін для них був повністю безкоштовним», – повідомила Тимошенко.

«Я звертаюся до уряду і до прем’єр-міністра України з вимогою негайно відновити стовідсоткове фінансування потреб в інсуліні усім українцям. Інсулінозалежний тип цукрового діабету – не та хвороба, яка може «почекати» до кінця кварталу чи року. Люди потребують ліків щодня, тому проблему фінансування необхідно негайно вирішити!» – наголосила депутат.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: