RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Потрібні працюючі інституції: Україні дали важливу пораду з її розвитку

На сьогоднішній день Україні потрібні працюючі інституції, працюючий суд, працююча прокуратура, працюючі урядові структури з новими людьми.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив український підприємець, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи Валерій Пекар.

"Нам потрібні всі ті речі, які на сьогодні в Україні є тільки в зародку", - зазначив він.

За словами Пекаря, Україна довела свою антикрихкість під час Майдану і війни. Тепер їй треба довести свою антикрихкість у політиці і економіці.

"Українці, маючи столітній досвід виживання в будь-яких умовах, але не маючи досвіду створення інститутів, повинні сьогодні зайнятися тим, чим не займалися ніколи. Чим хотіли займатися 100 років тому, але тоді упустили шанс", - сказав він.

У той же час експерт зазначив, що Україна не готова до того, що величезна імперія поруч з нею почне розпадатися на шматки і валитися на голову, а це може статися в будь-який момент - і через тиждень, і через 10 років. Пекар підкреслив, що все залежатиме від багатьох чинників.

"Ми живемо в такому крихкому світі. Знаєте, один з найбільших мислителів сучасності Нассім Талеб як антонім поняття "крихкості" ввів таке поняття, як "антикрихкість". Крихкість - це коли тебе б'ють, і розпадаєшся на друзки. Антикрихкість - це коли тебе напружують, і ти стаєш сильнішим. Найпростіший приклад антикрихкості - це спортсмен. Пробіг величезну дистанцію, зробив величезну кількість фізичних вправ - став міцнішим, а не слабкішим. А для якоїсь іншої людини, яка не має фізичної підготовки, та ж сама сукупність вправ буде смертельною. І це означає крихкість", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Росія йде до свого кінця, після розпаду її шматки почнуть валитися на голову Україні - відомий бізнесмен.