RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Путін все ще хоче коридор до Криму: український генерал оцінив загрозу

Генерал-лейтенант, екс-заступник голови Генштабу ЗСУ Ігор Романенко не виключає, що президент РФ Володимир Путін не відмовився від ідеї отримати сухопутний коридор в окупований Крим, але навряд чи піде на це зараз.

Таку думку він озвучив "Апострофу".

"Де чекати загострення? Кримський міст стратегічно поліпшив забезпечення, але на анексованому півострові все ще проблеми з водою. Якщо вони можуть виправити ситуацію із забезпеченням Криму електроенергією, з поставками всього іншого, то ситуація з водою з часом тільки погіршується. Тому вони не залишають ідеї пробити коридор до Криму з Азову, здійснити військовий та інший тиск, щоб все-таки дати воду з території України на анексований півострів", - говорить Романенко.

За словами генерала, більш ґрунтовні прогнози можна буде робити після зустрічі Путіна з президентом США Дональдом Трампом. Можливо, тоді буде прояснення в питанні з введенням миротворців ООН на Донбас і перспективи Путіна в Україні.

"Пробити сухопутний коридор до Криму? Навряд чи. Але росіяни спробують відіграти якісь позиції по Азову, тому що вони там всерйоз нарощують свої сили", - резюмував Романенко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін знову погрожує Україні: є більш небезпечний регіон, ніж Донбас.