RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

На килим: в Росії розкрили хитру тактику Трампа щодо Путіна

Заяву Дональда Трампа про необхідність участі Росії в саміті "Великої сімки" скоріше варто розглядати як тактичний хід президента США.

Про це "Апострофу" розповів російський блогер і фінансист Слава Рабинович.

"Думаю, що заява Трампа про Росію і G7 – це черговий приклад тактики президента США, коли він для найбільшого результату намагається в процесі торгів про що-небудь з ким-небудь спочатку "наїхати", потім "від'їхати", застосовувати тактику доброго і злого поліцейських", - заявив він.

Рабинович зазначив, що подібну тактику Трамп застосовував в переговорах з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином з приводу денуклеаризації, додавши, що такий приклад не єдиний.

При цьому політолог звертає увагу на той факт, що велике значення має розуміння статусу запрошеного на саміт політичного лідера.

"Це може бути і статус шанованого, майже повноправного учасника. Або ж зовсім інший статус – буквально викликаного на килим. Це може бути й дещо принизливий статус "рознощика підносів із чашками чаю". Я думаю, що запрошення Путіна на килим або принизлива роль "рознощика чашок з чаєм" – це приблизно те, що Трамп мав на увазі, не називаючи це своїми словами. Він потенційно вважає, що бачити "пацієнта" наживо поблизу – набагато безпечніше для миру на всій планеті. Можливо, спроби залучити Путіна до участі у зустрічах – це таке періодичне спостереження у лікаря, а не потурання його злочинним діянням. Росія не повернеться до G7 за Путіна – це не те, що я відчув і зрозумів у словах Трампа", - припустив Рабинович.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Трамп вигадав для Путіна принизливу роль.