Порошенко хоче зробити свою людину головою нового міністерства: з'явився цікавий прогноз

Ветерани війни на Донбасі в цілому підтримують кандидатуру соратниці президента України Ірини Фріз на посаду глави Міністерства у справах ветеранів і сподіваються, що вона зможе просувати інтереси бійців.

Про це "Апострофу" повідомив "кіборг" Жора Турчак.

"Багато говорили про те, що треба ветерана-АТОшника на посаду міністра, але скільки ми не радилися в своїх спільнотах, де багато АТОшників, не можемо прийти до одного кандидата. У кожного свій. Щодо Фріз можу сказати, що вона імпонує тим, що за допомогою того, що добре знає президента, зможе лобіювати наші інтереси, якщо вона буде дослухатися до нас. Наприклад, ми зможемо змінити закон про ветеранів", - пояснив він.

Також очікується, що створення нового міністерства за американським зразком дійсно зможе вирішити проблеми ветеранів. Так, американський аналог займається питаннями психічного здоров'я і посттравматичного синдрому у ветеранів, а також роботою щодо запобігання суїцидів серед колишніх учасників війни. У США існує спеціалізована гаряча лінія для ветеранів та їхніх родичів, також серед функцій відомства пільги, допомога з роботою і навчанням ветеранів.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Порошенко просуває "своїх": як в Україні створюють нове міністерство.