RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Мир того вартий: в Україні розповіли про важливість повернення Донбасу і назвали спосіб

На сьогоднішній день Україна не може повернути окупований Донбас військовим шляхом, оскільки це небезпечно, і не може забути про нього, тому єдиним правильним варіантом дій є мирне повернення територій.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив радник міністра з питань тимчасово окупованих територій Олександр Левченко.

За його словами, сама собою реінтеграція є добром для кожної людини.

"Питання виникають, коли ти говориш, що це займе два роки і треба постаратися. Якщо сказати: "Закрий очі - і через два роки воно все вже тут", то всі за. Але ці два роки треба якось пройти, прийняти, можливо, не дуже популярні заходи. Але мир того вартий. Всі кроки назустріч мають свою ціну, але ти повинен прорахувати в загальному, на що ти виходиш у кінці, а це мир з поверненням території. Хіба не варто постаратися, щоб досягти цього?" - зазначив Левченко.

Він підкреслив, що це непростий шлях, але він єдино правильний.

"Яка альтернатива? Віддати все це? Але ж це такий біль, це так неправильно! Боротися з Росією військовим шляхом? Це небезпечно, це не підтримує міжнародна спільнота. А ось досягнення миру з поверненням території може об'єднати наші політичні еліти. Реінтеграція Донбасу - це перший крок, а далі нас чекає Крим. До нього ми не зможемо підійти, якщо не реінтегрувати Донбас", - підсумував радник міністра.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Якщо Росія мирно не поверне Донбас, Україна перейде до "плану Б" - дипломат.