RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Через нововведення Міносвіти в школах виникли проблеми з прийомом першокласників - "Наш край"

Співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак заявляє, що, після введення нових правил вступу до школи, виникли проблеми із вступом першокласників, які живуть не за місцем реєстрації.

За словами політика, відповідальність за наявність шкіл та садочків уряд поклав на місцеву владу, але продовжує визначати умови вступу до них.

"Через необдумані дії чиновників Міносвіти в школах виник хаос. Першокласники, які живуть не за місцем реєстрації, за новими правилами змушені будуть долати чималу відстань до школи. Окрім того, обдаровані діти матимуть менше шансів вступити до спеціалізованих шкіл, оскільки перевага на навчання у них надається не за здібностями, а за місцем реєстрації. Уряд та Міносвіти мають негайно переглянути умови вступу до шкіл", – зазначив Мазурчак.

За його словами, влада має повернути контроль за забудовниками.

«Чиновники сьогодні дозволяють будувати нові мікрорайони без шкіл та садочків. Уряд має у першу чергу посилити відповідальність за це. Потрібно перевірити рішення щодо прийомки нових мікрорайонів, модернізувати та розширити програму будівництва нових шкіл, звернути увагу на «спальні» райони», – наголосив Мазурчак, закликавши уряд взяти на себе контроль за наявність соціальної інфраструктури.

"Наш край" закликає уряд взяти на себе відповідальність за узгодження плану забудови міст без соціальної інфраструктури, а вже потім вигадувати нові правила до вступу шкіл та садочків”, – підсумував Мазурчак.

Як відомо, у 2018 році МОН змінило порядок зарахування дітей до шкіл. Згідно зі змінами, першочергове право на зарахування в школу мають діти, які проживають на території, що закріплена за нею. У разі якщо залишок місць після такого розподілу менше кількості поданих заяв від тих, хто не має підтвердженого проживання за певною адресою, проводиться жеребкування.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: