RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Санкції не заважають: в Україні розповіли про реальний стан справ Путіна

Економічні санкції проти РФ не є критичними для режиму російського лідера Володимира Путіна, і Росія ще довго може існувати в таких умовах.

Про це відомий журналіст і блогер з Донецька Денис Казанський розповів "Апострофу".

"Я не бачу якихось позамежних страждань Російської Федерації від діючих санкцій. Взяти той же футбольний чемпіонат. Ніхто його не забрав, як дехто прогнозував, ніхто його не скасував, все нормально, всі приїхали та чудово грають. Роббі Вільямс заспівав пісню, "Північний потік-2" будується, - підкреслив журналіст. - Санкції санкціями, а отримувати дешевий газ європейці хочуть".

"Тому я не можу сказати, що санкції стали настільки критичними для Росії, що Путін заметушився. Звичайно, санкції неприємні, чинять негативний вплив на економіку, але Росія так може існувати дуже довго, і я не бачу якогось прогресу", - додав він.

За словами Казанського, на сьогоднішній день Путін продовжує говорити те ж, що і три роки тому, але іншими словами.

"Вони з самого початку говорили, що їм не потрібен Донбас, що вони не будуть його приєднувати. Залишилися тільки якісь зовсім відморожені дурні, які досі сидять в Луганську чи Донецьку і вірять, що Росія їх візьме собі. Ні, не візьме. І їм вже двадцять разів про це сказали вустами Лаврова, вустами Пєскова, вустами вже всіх, хто тільки міг про це заявити", - зауважив він.

Журналіст пояснив, що Кремль хоче залишити Донбас фактично російською територією, керованою кураторами з РФ, але в складі України, щоб мати можливість блокувати дії Києва.

"Це як пакет акцій в українському парламенті, в українському уряді. Такий план. Умовно кажучи, Росія хоче свої 25% акцій, якийсь блокуючий пакет. Наприклад, Україна хоче в НАТО – ні, тому що Донецьк і Луганськ кажуть, що вони не підуть в НАТО. Україна хоче в Євросоюз – ні, Україна хоче свою власну помісну церкву – ні. І так далі", - розповів він.

"Тобто це як нашийник і повідок. Вони хочуть накинути на шию нашийник – ось і все. А в якій якості, як це буде називатися... Путін весь час змінює, по-різному до цього всього підходить, але суть їхньої тактики абсолютно не змінилася", - резюмував Казанський.

Більше про те, як розіграють карту Донбасу на президентських виборах в Україні, читайте в матеріалі "Апострофа": В Путіна є план щодо ДНР-ЛНР, повернути Донбас зараз можна одним способом - відомий журналіст.