Нам продаватимуть "мир": відомий журналіст озвучив важливе попередження перед виборами в Україні

В рамках виборчої кампанії політики в Україні будуть пропонувати жителям "мир" і "процвітання", в зв'язку з чим громадянам варто бути обережнішими.

Про це розповів відомий журналіст Павло Казарін, повідомляє "Крим.Реаліі".

Відзначається, що політики в гонці за голосами будуть стверджувати, що після завершення війни на Донбасі виросте рівень життя, що військові витрати роздуті, і їх необхідно урізати, що Україна повинна піти на такий "взаємовигідний компроміс" як відновлення довоєнного рівня торгівлі з Росією.

"І цим будуть грішити не тільки явні російські лобісти. Тому що формула "мир + торгівля" вигідна і тим, хто бачить своє завдання в збільшенні власного рейтингу за всяку ціну. Навіть якщо ціна - суверенітет країни, - підкреслив журналіст. - Але в тому і особливість України, що в питанні безпеки компромісу бути не може".

Казарін пояснив, що припинення бойових дій може статися як внаслідок перемоги, так і капітуляції, в той час як зараз Україна бореться не стільки за квадратні кілометри території, ідентичність і мову, скільки за право вирватися зі світу неефективних економік і неконкурентоспроможних систем.

"На кону - питання ще й того самого економічного благополуччя, яке український обиватель звик ставити на чільне місце. Це битва за перехід до інших правил гри. Ринок і конкуренція. Системи стримувань і противаг. Держава для громадян, а не навпаки. Це битва не тільки з зовнішнім агресором, а й з внутрішньою неефективністю, що помножена на корупцію і корпоративні практики. Ця битва буде довгою, процеси йтимуть зі змінним успіхом, прогрес часом буде перемежовуватися відкатами, але ми можемо сперечатися про швидкість руху, а не вектор цього руху", - вважає він.

Так, зміни "всередині" можливі тільки поки Україна тримає зовнішній периметр, і капітуляція перед Росією означатиме знищення самого шансу на становлення ефективної економіки.

"Тому що російські протекторати не живуть багатше метрополій. А сучасна РФ залишається країною, вся внутрішня дискусія якої зводиться до питання: "на кому економити в першу чергу". Програш у війні означатиме лише те, що вікно можливостей для українських реформ закінчиться. Що спроба побудувати "державу для громадянина" зазнає поразки. У Москви немає грошей, щоб будувати з підкорених країн вітрини - і тому капітуляція Києва означатиме крах не тільки нинішнього покоління українських громадян, а й наступного. Того самого, якому доведеться починати все з нуля", - резюмував журналіст.

Раніше військовий експерт розповів "Апострофу" про плани Кремля для України: Росія готує умови для поглинання України, це головна небезпека - Олексій Арестович.