RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Головним дипломатом Британії став противник Brexit

Новим міністром закордонних справ Великобританії після відставки Бориса Джонсона став Джеремі Хант, міністр охорони здоров'я в урядах Девіда Кемерона і Терези Мей.

Про це повідомляє "Російська служба ВВС".

Відзначається, що про призначення 51-річного консерватора на пост міністра закордонних справ глава британського уряду Тереза Мей оголосила ввечері в понеділок, 9 липня.

При цьому Хант раніше ніколи не працював у дипломатичних службах і не займався зовнішньою політикою. Однак перед референдумом про вихід Британії з ЄС він заявив, що не підтримує розрив відносин з Євросоюзом.

У той же час Борис Джонсон, який пішов у відставку з поста міністра закордонних справ Великобританії, заявив, що вирішив залишити посаду у зв'язку з тим, що в уряді не поділяють його позицію по Brexit.

Так, Джонсон був одним з головних облич кампанії за вихід Британії з ЄС, хоча і приєднався до неї незадовго до проведення референдуму. У посланні Мей він заявив, що Британія "втрачає мрію про брекзіт" і стає "колонією ЄС". Мей у листі Джонсону написала, що здивована і розчарована його рішенням, але подякувала за роботу в уряді.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Борис Джонсон порівняв президента Росії Володимира Путіна з лідером нацистської Німеччини Адольфом Гітлером. За його словами, Путін використовує Чемпіонат світу так само, як Гітлер використовував Олімпійські ігри 1936 року для зміцнення іміджу держави.

Крім того, Джонсон заявив, що Росія розробляла нервово-паралітичні речовини для політичних вбивств, а також має запаси речовини "Новачок", якою був отруєний в Солсбері екс-полковник ГРУ РФ Сергій Скрипаль.