RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

З'явилися нові деталі з приводу "загрози" Трампа на адресу НАТО

Американський лідер Дональд Трамп не заявляв про можливість виходу США з числа країн НАТО під час проведення саміту Альянсу в Брюсселі.

Про це в рамках прес-конференції розповів президент Франції Еммануель Макрон.

"Дональд Трамп ні в ході наших двосторонніх контактів, ні під час спільних заходів не згадував про можливість виходу США з НАТО", - підкреслив французький лідер.

За його словами, Трамп надає великого значення Альянсу.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Трамп заявив про можливість виходу США з НАТО, якщо країни-члени відмовляться збільшувати витрати на оборону.

Варто зауважити, що незабаром після цього президент США виступив із заявою, що країни НАТО погодилися підняти витрати на оборону "до небаченого раніше рівня", - мінімум на $33 млрд, передає "ZN.ua".

"Ми домоглися неймовірного прогресу. Всі погодилися значно збільшити свої зобов'язання. Вони піднімуть їх до рівнів, про які раніше навіть не думали... Лише п'ять з 29 країн виконували свої зобов'язання, які становили 2% ВВП і ці зобов'язання виростуть. Значно вище цієї цифри" , - підкреслив Трамп.

У той же час, він не уточнив, які саме країни вирішили підняти витрати, і протягом якого періоду.

Детальніше про саміт НАТО і чого від нього чекати Україні читайте в матеріалі "Апострофа" - Вступ України до НАТО означатиме втрату частини території: в чому головна небезпека.