RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​"Наш край" закликав уряд збільшити фінансування субсидій

Партія «Наш край» закликає владу збільшити фінансування субсидій у державному бюджеті та накласти мораторій на перегляд будь-яких соціальних норм.

За словами співголови партії Олександра Мазурчака, щоб зменшити кількість отримувачів субсидій, уряд свідомо заклав у бюджет коштів на субсидії менше, ніж потрібно.

“На цей рік на субсидії уряд заклав у бюджет 71 млрд грн. Майже 48 млрд вже перераховано постачальникам послуг, ще 11 млрд уряд заборгував за спожиті послуги. Отже 59 млрд гривень – 82,6% від усього бюджету, вже витрачено. І це тільки за 6 місяців. До кінця року не вистачить понад 30 млрд грн на компенсацію витрат, тому є нагальна потреба збільшити фінансування субсидій. Альтернативою до збільшення фінансування на субсидії є інвестиції у підвищення енергоефективності та зменшення ціни на газ для людей за рахунок палива українського видобутку”, – зазначив Мазурчак.

Він повідомив, що на досягнутому уряд не зупиняється та майже щомісяця вигадує нові вимоги до отримувачів субсидій.

“Уряд й надалі хоче скорочувати кількість отримувачів субсидій, для чого він майже щомісяця вигадує нові правила їхнього надання. Чиновники вже вирахували так званих підозрілих отримувачів субсидій у кількості 50 тис. осіб”, – наголосив Мазурчак.

Він закликав владу припинити штучно скорочувати кількість людей, які отримують субсидії, та накласти мораторій на перегляд соціальних норм.

“Уряд має негайно розглянути питання щодо збільшення фінансування субсидій у державному бюджеті та накласти мораторій на перегляд будь-яких соціальних норм”, – підсумував Мазурчак.

Як відомо, на 2018 рік уряд у бюджет на фінансування субсидій уряд заклав 71 млрд грн.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: