RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Ківа закликав АМКУ розслідувати підвищення тарифів на газ для підприємств української промисловості

У Києві за підтримки Соціалістичної партії України відбувся мітинг працівників хімічної промисловості. Учасники заходу закликали Антимонопольний комітет розпочати розслідування щодо необґрунтованого підвищення цін на газ. Про це повідомляється на офіційному сайті СПУ.

"Ми вимагаємо розпочати розслідування щодо чиновників, які дозволили встановити злочинні ціни на газ, що знищують хімічну промисловість. Вони встановлюють рентабельність у 300-400%, підвищуючи ціни на газ. І єдине, що дають ці ціни — це премії в десятки мільйонів, які виписують собі чиновники, наживаючись на народі. Антимонопольний комітет повинен навести порядок у ціноутворенні на газ. Що ж це за бізнес, коли чиновники наживаються на своєму народі?" — заявив Илля Кива на мітингу.

Політик від імені мітингувальників також висунув вимогу зняти інформаційну монополію щодо тарифоутворення на газ, забезпечивши прозорість роботи підприємства. При цьому він зазначив, що НАК "Нафтогаз" повинен пояснювати, з чого і на яких підставах він встановлює саме такі тарифи.

Також Кива заявив, якщо влада не візьметься за проблеми промисловості, наступна акція відбудеться біля стін Адміністрації Президента.

"Наше завдання — захищати трудові колективи. Працездатних людей виштовхують з країни, змушуючи працювати на ворога, на сусіда ... Цей мітинг — наше останнє попередження: якщо не буде вжито необхідних заходів — ми прийдемо до Адміністрації Президента. Ми будемо захищати своє життя, ми повинні захищати своїх дітей, свою країну — тому ми об'єднуємося. І через подібні акції протесту ми змусимо владу працювати в інтересах нашої країни", — сказав він.

Резолюцію учасників мітингу прийняв заступник голови АМК Андрій Вовк і пообіцяв, що його відомство ретельно розгляне вимоги "ДніпроАзоту" та вдасться до всіх передбачених законом дій для вирішення проблеми. Відповідь на резолюцію очікується протягом 10 днів.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: