Сенат США затвердив важливу резолюцію по анексії Криму

Комітет із закордонних відносин Сенату США затвердив і рекомендував до схвалення верхньою палатою Конгресу резолюцію про засудження незаконної спроби Російської Федерації окупувати Крим.

Про це на сторінці в Facebook повідомляє посольство України в США.

"В документіпідтверджується позиція Сенату про те, що Крим є частиною суверенної території України. Наголошується на тому, що політика США повинна полягати у протидії намаганням змінити статус, демографічну карту чи політичну природу Криму", - сказано в повідомленні.

Також наголошується, що резолюція засуджує порушення прав людини в Криму і покладає правову відповідальність на РФ за такі злочини протягом всього терміну окупації півострова.

Крім того, сенатори закликали уряд США продовжувати застосовувати свої повноваження щодо санкцій проти РФ і застосовувати подальші зусилля американської сторони щодо заохочення ЄС до введення додаткових санкцій, пов'язаних з Кримом.

Також про значення прийнятого документа читайте в матеріалі "Апострофа": США зробили важливий крок для звільнення Криму: залишилася одна перепона.