RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Немає сенсу проводити: у Путіна зробили гучну заяву щодо зустрічей в "нормандському форматі"

Офіційна Москва не бачить сенсу проводити чергову зустріч учасників "нормандської четвірки" поки не виконані домовленості про розведення сил на Донбасі.

Про це інформує "Інтерфакс-Україна".

Виступаючи на форумі "Територія сенсу" у Володимирській області міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров повідомив, що разом з начальником російського Генштабу Валерієм Герасимовим недавно відвідав Берлін і Париж, де було запропоновано провести чергову зустріч в "нормандському форматі" на вищому рівні.

В даному контексті російський міністр згадав про те, що в жовтні 2016 року на саміті в Берліні була досягнута домовленість про відвід важких озброєнь, а також розведення сил і засобів на Донбасі, почавши з трьох пілотних ділянок - Петровське, Золоте та Станиця Луганська.

"Поки що така домовленість - не просто абстрактна, а суто конкретна домовленість перших осіб держави "нормандської четвірки" про трьох конкретних населених пунктах не буде виконана, я вважаю, що проводити черговий саміт буде навіть не дуже добре для репутації "нормандського формату", - заявив Лавров.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні озвучили сумний прогноз щодо переговорів "нормандської четвірки" по Донбасу.