RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Є три етапи: в Україні детально описали, як Росія затримує кораблі в Азовському морі

Головний редактор порталу BlackSeaNews Андрій Клименко розповів про докладному механізмі затримання українських суден Росією в Азовському морі.

Його він докладно описав в ексклюзивному інтерв'ю "Апострофу".

"Сьогодні ми маємо три етапи, на яких зупиняють судна, які йдуть до Маріуполя чи Бердянська. Спочатку вони чекають дозволу на прохід Керченською протокою в Азовське море. Одразу підкреслю, що Керченська протока – це вулиця з одностороннім рухом, тобто двостороннього руху там немає: якщо з Азовського до Чорного моря йде караван, то всі, кому треба до Азовського моря, чекають. Звичайний час очікування за нормальної погоди становив 2-3 години", - каже він.

Але частіше, за його словами, за часом затримання українського судна в Азовському морі в середньому займає 4-5 годин.

"Далі – етап номер два, затримання у морі. З’являється катер або корабель берегової охорони прикордонної служби ФСБ Росії, вимагає зупинитися, на борт судна піднімається оглядова партія, проводить свої заходи. В середньому це триває 2-3 години. Але є суттєва деталь: судно важить декілька десятків тисяч тонн. Щоб загальмувати, йому треба від 30-40 хвилин до години, а потім знову набрати швидкість до крейсерської, тобто загалом втрачається 4-5 годин. Далі вони беруть вантаж у Бердянську чи Маріуполі", - розповідає Андрій Клименко.

Але бувають такі випадки, що судно затримують і на зворотному шляху.

"Є такі "щасливчики", яких зупиняють для перевірки вдруге, вже по дорозі назад. І нарешті після всього цього судно з вантажем потрапляє на етап номер три – це якірна стоянка в Азовському морі перед отриманням дозволу на прохід Керченською протокою в Чорне море", - резюмує експерт.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Кримський міст був лише початком, Росія перейшла до нового етапу боротьби проти України