RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Криза в Азовському морі: на Заході назвали наступну мету Кремля в Україні

Наступною метою Кремля після блокади українських судів в Азовському морі буде блокада підступів до Одеси.

Про це в інтерв'ю Еспресо.TV заявив військовий експерт з Великобританії, полковник у відставці Глен Грант.

За його словами, наступним об'єктом блокади і подальшого захоплення, додав Грант, буде "територія від Криму до Румунії".

"Розпочнеться гра, під час намагатимуться перекрити доступ до Одеси ... Очевидно, що це буде наступний крок росіян", - підкреслив полковник.

При цьому, критичність військово-політичної ситуації в акваторії Азовського моря експерт оцінює в 7-8 балів за умовною 10-бальною шкалою. Особливу увагу він при цьому звернув на Маріуполь.

"Місто стає просто позбавленим товарообігу. Незважаючи на те, що Росія зупиняє судна, які прямують до Маріуполя, бізнесмени будуть займатися чимось іншим. Адже ніхто не хоче втрачати гроші і час. Вони просто змінять сферу своєї діяльності. Саме така тактика (росіян - ред.): фактично придушити там будь-які спроби торгівлі, перетворити ту частину Азовського моря в російську. І, насправді, так дійсно і буде, якщо Україна не почне робити хоч якісь заходи. Азовське море просто стане російським, а значить і простір між Азовським морем і Кримом", - пояснив експерт.

У той же час, як зазначив Глен Грант, американські військові кораблі, які знаходяться біля Одеси на навчаннях або під час планових маршрутів, не підуть на те, щоб відкривати вогонь по росіянах. Зате Україні зараз слід просити США про надання їй кораблів Сполучених Штатів у власне розпорядження, як це робив Уїнстон Черчілль, оскільки ЗСУ, як і британська армія на початку Другої світової війни, зараз не має міцного флоту.

Як повідомляв "Апостроф", Росія відповіла на жорстку заяву Порошенко по ситуації в Азовському морі.