RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

В Одеській області розгорається скандал між екоінспекцією і губернатором

В Одеській області наростає напруга між місцевою екоінспекцією і головою ОДА Максимом Степановим через його боротьби з корупцією в портах.

Про це повідомляє УНІАН.

Громадська рада при Екоінспекції регіону замовила експертизу листа, який очільник області написав прем’єр-міністрові. У ньому він навів приклади корупційних дій екоінспекції Північно-Західного регіону Чорного моря, про які повідомляє бізнес, та запропонував ліквідувати структуру до моменту розробки відповідного законодавства.

У відповідь на дії губернатора Громадська рада замовила експертизу листа Всеукраїнському антикорупційному форуму інститутів громадського суспільства. У висновку Форуму значиться, що аналіз листа голови області дає екоінспекції Південно-Західного регіону право звертатися до Президента, НАБУ, НАЗК та САП з тим, щоб вони перевірили, чи немає в діях Степанова ознак корупційного правопорушення.

"Тобто мене звинуватили в корупції за те, що я намагаюся розігнати корупцію. Тож порадив їм звертатися, чекаю на Антикорупційну космічну раду народів Галактики", - написал Степанов в своєму Facebook.

Нагадаємо, 31 липня Максим Степанов звернувся до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з ініціативою ліквідувати Державну екологічну інспекцію Північно-Західного регіону Чорного моря, звинувативши структуру в причетності до корупційних схем, що призводять до затримки іноземних суден і завдають шкоди міжнародному іміджу держави.

"Екоінспекція звітує про 300 тисяч доларів, внесених до бюджету з початку року. Це проти мільйонів доларів, які втрачають світові компанії під час вимушеного простою в портах", – зазначив губернатор.

При цьому відсутність нормативно-правової бази для діяльності інспекторів створює передумови для корупції. Як зауважив Степанов: "Не маючи регламентованих процедур, на власний розсуд вони здійснюють відбір проб води та проводять аналізи, що призводить до умисної затримки суден на тривалий час, що означає сплату коштів у вигляді штрафів".

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: