RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​ЄС відреагував на ліквідацію Захарченка

В Європейському Союзі заявили, що обізнані щодо загибелі ватажка ДНР Олександра Захарченка та наголошують на необхідності дотримування Мінських угод.

Таку відповідь отримали "УНН" на запит у представництво Європейського Союзу в Україні.

“Ми бачили повідомлення щодо цього (смерті Захарченка — ред.) з п’ятниці. Конфлікт на Сході України призвів до втрат занадто багатьох життів. Ми, як Європейський Союз, продовжуємо працювати над повним здійсненням Мінських угод, які залишаються надійною основою для сталого політичного врегулювання конфлікту, поважаючи територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України”, — зазначили у представництві.

В ЄС додали, що продовжують "очікувати, що всі сторони будуть поважати свої зобов’язання, і підкреслюємо відповідальність Росії в цьому відношенні”.

Крім того, у відповідь на питання щодо впливу смерті ватажка ДНР на зустріч у “нормандському форматі”, в ЄС запевнили, що “не будуть спекулювати на впливі цього на зустріч нормандської четвірки”.

“Як ми вже говорили, ми продовжуємо працювати для повного здійснення мінських угод і з цією метою підтримуємо дипломатичну роботу в нормандському форматі, а також Тристоронню контактну групу та СММ ОБСЄ”, — заявили в представництві.

Як повідомляв "Апостроф", Росія не збирається виходити з мінського процесу у зв'язку з вбивством ватажка ДНР Олександра Захарченка.