RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Сповити по руках і ногах: психолог розповіла, що Тимошенко хоче зробити з країною

Кандидат в президенти ЮліяТимошенко у своїй передвиборчій кампанії намагається використовувати принцип "тугого сповивання", коли виборець постає в образі "безпорадної людини, яка,потребує захисту".

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповіла політичний психолог Світлана Чунихіна.

"Це комфортно далеко не кожному нашому виборцю. Хоч вона і лідер рейтингу, але давайте не забувати, що там максимум 13%. Далеко не 100%. Антирейтинг великий. Чому їй це комфортно? Напевно, у неї якась несвідома материнська енергія. І їй зрозуміла політика як турбота про немічних, про тих, хто про себе подбати не може. Чому це зручно? Тому що безпорадний виборець – це виборець, якого можна контролювати, який нездатний тобі створити особливих проблем, який сидить з відкритим дзьобиком і чекає, що ти туди покладеш. Виборець, який обмежений у можливостях подбати про себе сам і сказати, що "ти нам не потрібна, Юліє, ми самі можемо впоратися". Або сказати, що "ми категорично не згодні, Юліє Володимирівно, з тим, що ти робиш, ми вважаємо, що потрібно робити так і вийти на Майдан". Це теж дискомфорт. Дуже комфортний виборець – це сповитий по руках і ногах. Це політика "тугого сповивання". Такий образ у мене виникає в голові, коли я думаю, що робить Юлія Володимирівна зі своїми виборцями, що вона хоче зробити з країною. Вона робить політику "тугого сповивання". "Давайте посидьте сповиті тихенько, поки я тут все "порішаю". Поки я вам здобуду, захищу, поборюсь і все таке". Для мене таке приховане послання", - розповіла вона.

Детальніше про поведінку політиків з точки зору психології читайте в матеріалі "Апострофа": Тимошенко - вже не та бойова тигриця, якою була до в'язниці - політичний психолог.