RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Слід СБУ: стало відомо, хто стоїть за спробою ввести цензуру в інтернеті

Неформальним автором законопроекту № 6688, який може стати передвісником цензури в інтернеті, є один із заступників голови СБУ - Олег Фролов.

Про це пише видання Realist.

"Формально, крім Івана Винника з БПП, авторами законопроекту № 6688 виступають також Дмитро Тимчук і Тетяна Чорновіл з "Народного фронту". Всі троє - з парламентського комітету з нацбезпеки і оборони. Однак справжнім ініціатором цензури в інтернеті виступає СБУ - один із заступників голови Олег Фролов", - пишуть журналісти.

При цьому, як наголошується, Фролов вже не раз потрапляв в скандали з несанкціонованим прослуховуванням і збором інформації з телекомунікаційних мереж.

"Фролов курирував спецзв'язок в СБУ ще в 2007-2010 роках. У 2011 році його призначають відповідальним заступником голови СБУ щодо захисту персональних даних. У липні 2014 року президент Порошенко, тобто незабаром після свого обрання, призначає його начальником департаменту оперативно-технічних заходів" , - зазначає видання.

При цьому проти самого Фролова в інтернеті достатньо компромату. Його, зокрема, звинувачують у відновленні співпраці з ФСБ, а також використанні службового становища для особистого незаконного збагачення, зокрема присвоєння земельних ділянок під Києвом.

"Наскільки ці звинувачення обґрунтовані, ми, навряд чи, дізнаємося. Це можливо тільки в державі, де парламент може уповноважити розвідувальні та інші правоохоронні органи розслідувати звинувачення на адресу настільки високопоставлених держслужбовців. Однак паралель з досвідом російської влади в запровадженні цензури в інтернеті українські IT- фахівці простежують ", - резюмували журналісти.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика