RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Чи потрібен Україні компроміс з важливих питань? Названо плюси і мінуси

Для сталого розвитку країни українцям необхідно рух заради чогось, а не проти когось. А для цього потрібні високий рівень толерантності, компроміс і взаємні поступки в суспільстві. Питання, які роз'єднують Україну, потрібно відкласти в довгий ящик і зосередитися на спільних цілях.

Про це йдеться в статті на "реалістів".

Відзначається, політична історія знає безліч вдалих прикладів компромісів, які навіть були названі "великими". У багатьох країнах саме громадський компроміс став основною сталої демократії.

Історичних компромісів в 1970-і роки досягали Італія, Іспанія та інші країни. Вони були викладені в політичних угодах між лідерами провідних політичних сил. Так, в Іспанії пакт Монклоа, підписаний основними політичними силами, став узгодженої програми дій з виведення країни з соціально-економічної та політичної кризи. Незважаючи на це, широке співробітництво між партіями було тимчасовим, хоча і принесло свої результати.

"На жаль, мало українських політиків мислять про консолідацію суспільства. Порошенко говорить про те, що більш за все знаходить у них відгук. Лінія Тимошенко - частково парадоксальна. Вона всіляко намагається уникати питань, які поділяють суспільство, прикриваючи їх загальними фразами, але при цьому просуває ідею суспільного договору. Бойко, Колесников, Вілкул розглядають компроміс виключно в контексті конфлікту на Донбасі. Гриценко, Чумак, Дерев'янко, Садовій говорять про консолідацію сил тільки своїх таборів ", - йдеться в статті.

Відзначається, що саме суспільство повинно сформувати запит на толерантність, громадський діалог, компроміс і консенсус для політичного істеблішменту і тоді за принципом «попит породжує пропозицію» ми можемо розраховувати на якісне пропозицію від політиків.

"В той же час не слід забувати, що компроміс може використовуватися і зі злим умислом. Яскравий приклад тому в історії - Мюнхенську змову 1938 року, коли заради приборкання агресора європейські лідери закрили очі на окупацію Чехословаччини. В результаті отримали зворотний ефект: Гітлер продовжив захоплення територій ", - підкреслюється в матеріалі.

Також необхідно розуміти, що компроміс - це не раз і назавжди. При необхідності досягнуті угоду переглядаються відповідно до змін внутрішнього і зовнішнього ситуацій. Просто в розвитку будь-якого суспільства є точки, коли взаємні поступки і консолідація зусиль дають якісний поштовх для розвитку держави і добробуту суспільства.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: