RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Одеський губернатор Степанов запропонував будувати дороги за формулою: подробиці

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов пропонує ввести середньострокове планування ремонту доріг по всій країні - на 3-5 років, а також встановити чіткі критерії розподілу коштів дорожнього фонду за спеціальною формулою.

Про це йдеться в його зверненні до бюджетного комітету Верховної Ради.

«У нас немає чіткої методики розподілу коштів по областям. Все робиться в ручному режимі. Як наслідок, Одеська область, наприклад, в 2018 році фактично отримає на дороги місцевого і державного значення з різних джерел трохи більше 1 млрд грн., а це - 1,5% грошей від усього дорожнього фонду країни», - заявив Степанов, коментуючи своє звернення до депутатів.

Як приклад, Степанов наводить ситуацію з так званим митним експериментом - коли 50% від перевиконання платежів повинні йти на ремонт доріг. Але з 2018 року цю норму змінили. Тому в липні Одеська область повинна була отримати 206 млн гривень, а в реальності надійшло 5 млн гривень.

Губернатор додає, що проблемою є постійна зміна правил при наповненні дорожнього фонду.

«Потрібне стабільне джерело його формування, без щорічних змін законодавства», - упевнений Максим Степанов.

За словами Степанова, формально методику розподілу коштів потрібно розробити і затвердити додатково, а зміни - закріпити в Бюджетному кодексі, що дозволить більш ефективно і завчасно планувати ремонт доріг по всій країні.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика