RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Омелян визнав розкрадання на "Укрзалізниці": "Наш край" закликає відправити його у відставку

Міністр інфраструктури Омелян після звинувачення у незаконному збагаченні та визнання щорічних розкрадань в "Укрзалізниці" на 15 млрд грн має піти у відставку.

Про це сьогодні заявив народний депутат від “Нашого краю” Сергій Шахов.

Він обурився, що влада не реагує на звинувачення Омеляна та його сенсаційні одкровення.

"Міністра було звинувачено у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації. За зізнанням Омеляна, розмір корупції тільки в “Укразалізниці” сягає 15 мільярдів на рік! Партія “Наш край” закликає звільнити міністра інфраструктури, який замішаний у скандалі та за два з половиною роки роботи міністром не зумів навести лад у транспортній галузі”, – зазначив Сергій Шахов.

Народний депутат вважає, що цифри розкрадань демонструють брехливість тверджень про “збитковість” перевезень, якими прикриваються функціонери “Укрзалізниці”.

“За 15 мільярдів можна було би щорічно закуповувати у Крюківського вагонобудівного заводу 535 пасажирських вагонів. Упродовж восьми років повністю оновили б застарілий рухомий склад. Недавно заступник департаменту аудиту залізниці погорів на хабарі 300 тисяч доларів, за які можна цілий рік безплатно возити пенсіонерів невеликого обласного центру!” – пояснив Сергій Шахов

Він здивований, що досі жоден правоохоронний орган не відреагував на зізнання Омеляна.

“Треба рішуче викинути корупціонерів із залізниці та керівництва профільного міністерства. Позитивні результати закриття корупційних дір стануть відчутними вже за півроку-рік, чого чекають від влади прості транспортники й усе українське суспільство”, – наголосив Сергій Шахов.

Нагадаємо, що міністру інфраструктури Володимиру Омеляну НАБУ оголосило підозру в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації. За даними детективів НАБУ, Омелян офіційно заробив на держслужбі 2,17 млн грн, а витратив – 3,45 млн грн. Зокрема, придбав новий позашляховик BMW X5. Міністру інфраструктури оголосили підозру. Суд обрав його запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Вчора Солом'янський районний суд Києва ухвалив рішення про арешт майна Омеляна.