RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​Стали відомі цікаві деталі про підготовку Гройсмана до виборів: названо прізвища

В оточенні прем'єр-міністра Володимира Гройсмана не використовуватимуть для підготовки до парламентських виборів партію "Вінницька європейська стратегія", а сформують базис для нової політсили з нуля.

Про це "Апострофу" стало відомо з власних джерел.

В кінці літа, 21 серпня, Міністерство юстиції зареєструвало нову громадську організацію - "Українська стратегія успіху" (УВУ). Її офіс розташований в центрі столиці - на вулиці Шовковична, в бізнес-центрі Horizon Office Tower.

Серед засновників організації значиться тріо цікавих політичних діячів - Євген Золотарьов, Олександр Саєнко та Вадим Денисенко.

У організації немає ні сайту, ні сторінки в соцмережах (втім, в Facebook можна знайти порожню сторінку, яку явно "застовпили" наперед), ні будь-яких згадок в ЗМІ.

Вадим Денисенко - народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенко", в минулому відомий журналіст. Є представником Кабміну у Верховній Раді. Олександр Саєнко є міністром Кабінету міністрів, відповідає за документообіг і госпдіяльність уряду.

Про третього члені УВУ - Євгена Золотарьова - зараз рідко хто згадує. У минулому він разом зі скандально відомим Владиславом Каськівим (колишній глава Держагентства з інвестицій та нацпроектів за часів президентства Януковича, - "Апостроф") і Андрієм Юсовим був одним з лідерів популярної за часів Помаранчевої революції організації "Пора", яка пізніше трансформувалася в однойменну партію.

Відразу кілька джерел "Апострофа" в оточенні Гройсмана підтвердили, що дана громадська організація створена для підготовки прем'єра до парламентських виборів в 2019 році. Більш того, у прем'єра вже почав свою роботу передвиборчий штаб.

У самого Гройсмана будь-яку інформацію про роботу штабу заперечують. "Навіщо зараз цим займатися, якщо до виборів в парламент цілий рік!" - дивується один із засновників організації. Однак підтверджує: саме з УВУ Гройсман піде на вибори.

За інформацією джерела, набір команди під вибори у Гройсмана вже стартував.

Більш детально про підготовку Гройсмана до виборів читайте в матеріалі "Апострофа": У Порошенка мовчки спостерігають: Гройсман придумав "стратегію" і збирає людей на вибори.