RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Голосування в Раді по скандальним телеканалам: стало відомо, про що сперечалися нардепи

Під час голосування за постанову, в якій народні депутати закликали Раду національної безпеки і оборони (РНБО) ввести санкції проти телеканалів "112 Україна" і NewsOne, у фракція БПП погляди розділилися. Всьому виною став телеканал "112 Україна".

Про це повідомляє "Апостроф".

За інформацією видання, перед голосуванням у фракції БПП панували різні настрої стосовно цього питання. Деякі згодні були голосувати проти NewsOne, але не по "112 Україна", який спочатку не фігурував у проекті, але з'явився на настійну вимогу Народного фронту. Мовляв, другий телеканал не такий радикальний, як перший.

Знайшлися в БПП і ті, хто поділяв, правда, акуратно і не під запис на диктофон, версію про наступ на свободу слова, а також обурювався, що Раду втягнули в історію з телеканалами, адже нагляд над ними і осуд - не депутатська справа. "І якщо вони проголосували, то скриплячи серцем", - говорить депутат від БПП, втім, який побажав публічно не заступатися за ці канали.

У результаті президентська фракція дала тільки 98 голосів з можливих 135.

Показово, відзначає "Апостроф", що на дане рішення Верховної Ради оперативно відреагував секретар РНБО Олександр Турчинов, який заявив про те, що санкції будуть застосовані до засновників двох телеканалів.

За його словами, у цих каналів досить складна прихована система власності, але "там, безумовно, є нерезиденти України, і тому тут немає обмежень щодо застосування санкцій".

Детальніше про голосування за постанову, в якій закликали РНБО ввести санкції проти телеканалів "112 Україна" і NewsOne, і про атмосферу, яка панувала в цей час в парламенті, читайте в матеріалі "Апострофа" - Донбас, мова і "п'ята колона": через що пересварилися депутати.