RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Стало відомо, хто замінить в Раді новообраних членів ЦВК: подробиці

Центральна виборча комісія зареєструє нових народних депутатів України від партії "Народний фронт" і Радикальної партії замість парламентаріїв, які стали членами ЦВК.

Про це "Апострофу" стало відомо з власних джерел.

Фракцію "Народного фронту" поповнить колишній заступник командира 79-ї окремої десантно-штурмової бригади по роботі з особовим складом 46-річний Іван Савка, включений до виборчого списку партії під №84. При цьому стоять перед ним в списку Сергій Кондратюк (№82) і Ігор Гоцул (№83) відмовилися від депутатського значка на його користь. Раніше Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата від "Народного фронту" Ірини Єфремової, яка перейшла на роботу в ЦВК.

До фракції Радикальної партії увійде 45-річний Олександр Гулак (№30), замінивши в ній Тетяну Юзькову, яка стала членом Центрвиборчкому. В інформації про його кандидатуру в списку зазначено, що на момент виборів він був безробітний, входить в Радикальну партію і живе в Макарові Київської області. Насправді, як стверджують джерела у фракції Ляшко, це начальник служби охорони головного радикала.

Детальніше про майбутню роботу в ЦВК, перспективи зміни виборчого законодавства в Україні, читайте в матеріалі "Апострофа": Для Донбасу потрібні виборчі дільниці на БТРах - новий член ЦВК.