RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Стало відомо, як і з ким Україна поділить $ 220 млн скандального прем'єра

Екс-прем'єр-міністр України Павло Лазаренко в жовтні дасть відповідь про умови угоди зі слідством, яка дозволить розділити 220 млн доларів, що знаходяться під арештом у різних країнах.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко, передає Укрінформ.

"Громадянин Лазаренко до другої половини жовтня має дати відповідь американській владі про готовність укласти угоду зі слідством", - сказав він.

Луценко заявив, що одна з умов, яку висунув екс-прем'єр для укладення угоди зі слідством - закриття відносно нього економічних кримінальних справ в Україні.

"Адвокати Лазаренка були в Генпрокуратурі. Вони цікавилися перспективою економічних справ тут. Їх перспектива очевидна. Строки давності давно пройшли, а, наскільки я розумію, це одна з умов Лазаренко для укладення угод з владою США про розподіл коштів, які, ймовірно, будуть конфісковані ", - зазначив Луценко.

Генпрокурор додав, що Україна претендує на відшкодування суми, українське походження якої було доведено під час слідства.

"Як тільки Лазаренко скаже "так ", Україна і Америка зустрінуться і приймуть рішення щодо погодження розподілу. Після цього нам доведеться підписати якісь документи, якими ми знімемо українські арешти. Зараз арешти на активи лежать американські і українські", - пояснив генпрокурор.

Луценко уточнив, що зараз під арештом перебуває близько 220 млн доларів. Після закінчення всіх формальних процедур ця суми повинна відійти США на оплату технічних витрат, а також виплати експертам та суддям. При цьому частина грошей відійде Україні, ще частина - іншим п'яти країнам, в банках яких знаходяться заморожені кошти Лазаренка.

"Це досить складна робота, але 75% її ми пройшли", - резюмував Луценко.

Нагадаємо, Павло Лазаренко здійснив втечу з України в 1999 році.

Як повідомляв "Апостроф", офшори Павла Лазаренка були виявлені в базі даних, оприлюдненої Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів, в рамках так званого Панамагейту.