RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Дипломат розповів про хитрі схеми Кремля для фінансування своїх людей в Україні

Стрибок цін на бензин є однією зі схем по фінансуванню людей президента Росії Володимира Путіна в Україні та її поступового банкрутства.

Про це заявив політик і дипломат Роман Безсмертний.

"Для когось це буде туман, комусь, хто шкодить цій експансії, наступлять на мозоль, і він відступить у сторону. А ці схеми будуть повністю напрацьовуватися. Чорні схеми експансії на український ринок, виведення капіталу, заведення сюди ресурсу. Це ж невипадково, що цей процес активізовується на початку політичного процесу. От що таке ціна на бензин, чому такий стрибок? Це - дельта, яка зараз створена, якщо хочете, це - політична дельта, яка буде використовуватися для вирішення тут політичних процесів. Для фінансування політичних проектів в Україні. І це стосується не тільки дельти по бензину. Вона буде працювати і у всіх інших схемах", - сказав він.

За його словами, це лише мала дещиця в системі великого процесу покликаного довести до банкрутства Україну з подачі Росії.

"Вочевидь, йдеться не лише про очевидну економічну експансію. Мова йде про стратегію банкрутування України як держави в цілому. Ці механізми зараз працюють по всьому фактично спектру проблематики. З одного боку, Росія завозить зброю, боєприпаси на Донбас і змушує стріляти по цілях, наведених з Росії, з іншого - відправляє сюди переговорників для ведення переговорів із розподілу квот по рибі, лісу, іншої сировини, поставки товарів і так далі. Ми знаємо офіційну статистику, але ж ми не знаємо ще рівня контрабанди. Це, по-перше. А, по-друге, от нещодавно вибухнула ціна на бензин. Ну, хто не знає, що майже половина всіх світлих паливно-мастильних продуктів йде по схемі Росія-Білорусь-Україна? Там вона заходить по давальницькій схемі, без оподаткування. Це породжує додаткову контрабанду. Тож офіційна цифра – 50 відсотків ринку – дуже далека від реальної, з моєї точки зору, це лише половина всього об’єму, частина якого заходить офіційно, частина – контрабанда на український ринок. А це що тоді? Уявляєте, який ресурс вимивається звідси? Тому оці рішення, які ухвалені зараз Путіним щодо застосування санкцій, це рішення в цій схемі!" - додає дипломат.

Як повідомляв "Апостроф, в Росії біженцям з Донбасу почали відмовляти у продовженні відповідного статусу і повертають українські паспорти.