RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

"Батьківщина" запідозрила ЦВК в намірі зірвати вибори в ОТГ

2 листопада 2018 року Окружний адміністративний суд Києва виніс незаконну ухвалу депутата Артема Вітка, відповідно до якої було призупинено дії рішень місцевих рад про добровільне об’єднання у територіальні громади.

Про це говориться в офіційній заяві партії "Батьківщина".

"Незважаючи на те, що рішення Адмінсуду не зобов’язувало ЦВК вчиняти будь-які дії, Центральна виборча комісія на своєму засіданні раптом вирішила скерувати документ до виборчих комісії на місцях, Держказначейства та обласних держаних адміністрацій. Цим ЦВК фактично зробила спробу заблокувати проведення виборів в 34 ОТГ", - говориться на сайті партії.

Нагадаємо, що кілька днів тому комісія скасувала вибори ще у 4 громадах. Цим рішенням, на думку представників організації "Опора", ЦВК створила прецедент скасування вже призначених перших та додаткових місцевих виборів.

"А це суперечить чинному законодавству, підзаконним актам, рішенню КСУ та судовій практиці", - вважають в "Батьківщині".

Відтак, в партії "Батьківщина" вважають, що рішення ЦВК – сформованої із порушеннями закону, є нічим іншим, як спробою влади заблокувати вибори в громадах.

"Розуміючи, якою буде оцінка людьми результатів так званих "реформ", надто в частині підвищення цін на газ, влада вдається до використання адміністративного ресурсу", - відзначають в партії.

"Батьківщина" вимагає не втручатися в діяльність судів, ЦВК, і не зривати виборчий процес усіх зацікавлених в цьому осіб.