RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Читає книги і пише свою: в Росії говорять, що Сенцов "сповнений сил"

У Росії кажуть, що в українського політв'язня Олега Сенцова зі здоров'ям все дуже добре.

Про це пишуть росЗМІ, посилаючись на слова заступника директора Федеральної служби виконання покарань Росії Валерія Максименко.

"Що стосується його здоров'я, то зі здоров'ям (після тривалого голодування) у нього все чудово. Він сповнений сил і творчих планів", - сказав російський тюремник.

Також він зазначив, що Сенцов зараз дистанційно працює над п'єсою "Номери", прем'єра якої відбудеться в грудні в Києві. Крім цього, він читає "Війну і мир" Льва Толстого і планує написати свою книгу-збірник історій з дитинства на п'яти мовах.

"Перший пілотний екземпляр книги з автографом він планує подарувати керівництву ІК-8 (де він відбуває покарання), тому що вважає, що до нього ставляться як личить, не порушують його прав, претензій до керівництва колонії у нього немає", - заявив Максименко.

Як повідомляв "Апостроф", тюремник Сенцова поділився несподіваними подробицями про нього, розповівши, що той приходить в норму. Крім цього, 25 жовтня український режисер і політв'язень Кремля Олег Сенцов став лауреатом премії Сахарова Європарламенту.